EGYSZERŰEN REFORMÁTUS

Adónk egy százalékával együtt segíthetünk.

A NAV tájékoztatása az adó 1% felajánlásáról

A Nemzeti Adó és Vámhivatal 2018 óta az egyházak számára szóló szja 1%-os felajánlásokat a következő években automatikusan figyelembe veszi, így aki nem akar változtatni a korábbi döntésén, nem kell minden évben az egyház számára tett rendelkezését újra és újra benyújtania. De akkor sincs baj, ha valaki ismét benyújtja egyházunkra vonatkozó nyilatkozatát. 

Aki tavaly, vagy 2018-ban egyházunkra vonatkozó, formailag érvényes nyilatkozatot tett, annak idén egyházi adó 1 százalékának felajánlásával nincs teendője. A NAV mindaddig automatikusan figyelembe veszi ezt a nyilatkozatot, amíg a felajánló újabb nyilatkozattal  nem jelöl meg másik technikai számos kedvezményezettet, vagy a korábbi nyilatkozatát nem vonja vissza.

Az automatizmus a civil kedvezményezettek és a költségvetési előirányzat számára tett felajánlásoknál nem működik. A civil szervezetekre és a költségvetési előirányzat javára minden évben meg kell tenni a rendelkezést.

Aki tavaly, vagy 2018-ban nem nyilatkozott adója 1 százalékáról, az 2020. május 20-ig megteheti, erről további információt honlapunkon találnakHa nem szeretnének élni a több évre szóló nyilatkozat jelentette könnyítéssel, akkor akár minden évben benyújthatják a bevett egyházra szóló nyilatkozatot.

De a tavaly életbe lépett automatizmus értelmében kényelmesebben is eljárhatnak. Ha ugyanis valaki a tavaly, vagy 2018-ban tett, bevett egyházra szóló érvényes nyilatkozatokát idén nem kívánja módosítani, egyszerűen üresen kell hagynia a nyilatkozati lap „A kedvezményezett technikai száma, neve” mezőit!

További információk a NAV honlapján

Miért jó adakozni?

Történetek, interjúk, hírek

Református egy százalék

Elolvasom

Ajánlja fel 1%-át!

Elolvasom

Az adakozás bibliai értelme – II. rész

Elolvasom

Az adakozás bibliai értelme – I. rész

Elolvasom