EGYSZERŰEN REFORMÁTUS

Adónk egy százalékával együtt segíthetünk.

Hogyan rendelkezhetünk adónk 1+1 %-áról?

Idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzünk az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadónk (szja) kétszer egy százalékáról:


Aki élni kíván ezzel a lehetőséggel, annak ki kell töltenie a rendelkező nyilatkozatot elektronikusan vagy papíralapon. Egy kedvezményezetti körből csak egy választató, tehát a felajánlás nem érvényes, ha több egyházat vagy civil szervezetet jelölünk meg. 

Egyházak részére akkor is érdemes rendelkezni, ha nem kell adót fizetnünk, mivel az egyházak a nekik felajánlott egy százaléknyi összegeken túl kiegészítő támogatást is kapnak az államtól, melynek mértéke a felajánlók számától függ.

A magánszemélyeken kívül a vállalkozók és az őstermelők is megjelölhetnek kedvezményezetteket. Ezt legkésőbb május 22-ig többféleképpen, az szja-bevallási formától függetlenül is megtehetjük.

» Részletes tájékoztató

A rendelkezést benyújthatjuk:

  • munkáltatói adómegállapítás részeként: 2017. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jelünk, a leragasztás helyén pedig az aláírásunk),
  • a NAV által felajánlott vagy az általunk elkészített bevallás részeként: 2017. május 22-ig (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • a bevallástól elkülönülten: 2017. május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen – utóbbi két esetben lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).


» Töltse le az 1+1%-os rendelkező lapot!

Miért jó adakozni?

Történetek, interjúk, hírek

Református egy százalék

Elolvasom

Ajánlja fel 1%-át!

Elolvasom

Az adakozás bibliai értelme – II. rész

Elolvasom

Az adakozás bibliai értelme – I. rész

Elolvasom