EGYSZERŰEN REFORMÁTUS

Adónk egy százalékával együtt segíthetünk.

Református egy százalék

Személyi jövedelemadónk egy százalékát 2024-ban is felajánlhatjuk a Magyarországi Református Egyház társadalmi szolgálatának támogatására. Május 21. az idei határidő, aki tavaly felajánlotta, annak idén már nem szükséges újra kitöltenie a nyomtatványt.

Akár egyéni vállalkozók, akár magánszemélyek vagyunk, idén is adóbevallást kell benyújtanunk az előző évi jövedelmünkről. Befizetett személyi jövedelemadónk (szja) egy százalékával támogassuk egy református alapítvány, másik egy százalékával pedig egyházunk társadalmi szolgálatát!

A tavaly benyújtott, formailag érvényes egyházi egy százalékról szóló nyilatkozat újabb nyilatkozat beadásáig, vagy a nyilatkozat visszavonásáig érvényben marad.

Aki tavaly nem adta be, az a kitöltött rendelkező nyilatkozatot benyújthatja adóbevallása részeként – vállalkozók és magánszemélyek egységesen május 21-ig – vagy attól függetlenül is: 2024. május 21-ig.

Az 1+1 százalékos nyilatkozatot az adóbevallás részeként benyújthatjuk ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen. Ha az adóhatóság készít számunkra bevallási tervezetet, annak on-line javítása esetén is rendelkezhetünk az szja 1+1 százalékáról.

2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatónk továbbra is összegyűjtheti az 1+1 százalékos nyilatkozatokat. Amennyiben így rendelkezünk, akkor azt legkésőbb 2022. május 10-ig lezárt borítékban leadva tehetjük meg. Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen a leragasztás helyén az aláírásunk!

A nyilatkozatot a bevallástól elkülönülten is leadhatjuk május 21-áig ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban.

Honlapunkról letölthető az idei 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozat és a kitöltési útmutató. A Magyarországi Református Egyház technikai száma: 0066

 

Miért jó adakozni?

Történetek, interjúk, hírek

Református egy százalék

Elolvasom

Ajánlja fel 1%-át!

Elolvasom

Az adakozás bibliai értelme – II. rész

Elolvasom

Az adakozás bibliai értelme – I. rész

Elolvasom